מסביב לעולם אסונות הופכים להיות אינטנסיביים ותכופים יותר. ב- 10 השנים האחרונות, כ- 2.6 מיליארד בני אדם נפגעו מאסונות טבע וזאת לעומת כ-1.6 מיליארד בעשור הקודם. שנת 2011 הייתה שנת שיא בעלות של אסונות לכלכלה העולמית בהיקף של כ- 300 מיליארד דולרים, בהשוואה לכ – 226 מיליארד דולרים בשנת 2010.
בתגובה למספר ההולך וגדל של שיטפונות, רעידות אדמה, צונאמי וקונפליקטים גלובליים מתמשכים יש צורך להבטיח כי אנשים בעלי מוטיבציה, יכולת ומיומנויות מקצועיות רלוונטיים יתנו מענה מיטבי ויהיו בעלי כישורים מתאימים לבנות תכניות לטווח ארוך המסיעות לאוכלוסיות נזקקות .
התערבות הומניטרית בעת חירום נותנת מענה מיידי לצרכים הבסיסיים כגון: מזון וסניטציה, מים, טיפול רפואי חירומי, מחסה. לצד סיוע הומניטרי אקוטי, רבים מהארגונים עוסקים בתכניות סיוע ופיתוח הנותנות מענה ארוך טווח, הבונה את התפקוד והקיבולת המקצועית של האוכלוסייה המקומית ופתרונות ברי קיימא עם פרספקטיבה ארוכת שנים. באמצעות פתרונות ארוכי טווח וחיזוק האוכלוסייה בעולם השלישי, יתחזק חוסנן של קהילות אלה על מנת שיכלו לפתח עצמאות ובעתיד לפתור קשיים ברמה לאומית.
מספר עובדי סיוע הומניטרי שחושב לשנת 2008 עומד על כ- 595,000 איש. קהילת עובדי הסיוע צמחה בעשור האחרון בשיעור של 6% מידי שנה. ניתן לראות שקיימת מעורבות משמעותית ולקיחת אחריות של העולם המערבי לגבי שיקום ופיתוח של העולם המתפתח.
העוסקים בתחום הסיוע והפיתוח נותנים מענה לצרכים אקוטיים של אוכלוסיות בעולם המתפתח, תוך מתן ויישום פתרונות ארוכי טווח ובר קיימא במסגרת פרויקטים בתחומי הפיתוח כגון: רפואה, מים וסניטציה, חינוך, תברואה, בריאות, חקלאות ופיתוח עסקי, שיקום תשתיות, פיתוח כלכלה ומקומות פרנסה, שמירה על זכויות האדם ועוד.
בשנים האחרונות אנו עדים לצמיחת הון אנושי מקצועי בישראל שמסוגל ונכון להשתלב בתחום הסיוע והפיתוח ההומניטרי. עם זאת, עדיין מעטים אלו המגישים את מועמדותם לארגונים בין לאומיים כעובדי סיוע מקצועיים. על ידי הקניית ידע תאורתי ומעשי, אנשי מקצוע ישראלים, יוכלו להשתלב בתחום הסיוע והפיתוח ולספק לקהילות, כישורים ותמיכה אשר יעלו את החוסן של מדינות אלו בעמידה בפני איומים עתידיים לחייהם ולפרנסתם.
נוכחותנו ומעורבותנו בפרויקטים של פיתוח בעולם המתפתח יכולים לתרום רבות הן לאנשים החיים בעוני קיצוני או חירום וזקוקים לסיוע בסיסי ולשיקום ומאידך, לצמיחתה של החברה הישראלית כחברה ומקבלת את השונה, סובלנית ונכונה לסייע לאחר תוך שימוש במקצועיות ומיומנויות. העסקה בארגונים בין לאומים מהווה פוטנציאל לצמיחה מקצועית וכלכלית של מומחים ישראלים וזו הינה דלת שיכולה וצריכה להיפתח בפניהם.
מסגרת להכשרה ופיתוח קריירה בתחום הסיוע והפיתוח בארגונים בינלאומיים. במהלך הסדנאות משתתפים ילמדו על ההיסטוריה והמבנה של עולם הסיוע והפיתוח, ידונו בדילמות מרכזיות בתחומי הסיוע והפיתוח לטווח ארוך, יקבלו כלים להגשת מועמדות לתפקידים שונים בארגונים בין לאומיים וירכשו מיומנויות בניהול צוות וקבלת ההחלטות. הסדנאות יועברו ע"י צוות מרצים ואנשי שטח בעלי ניסיון עבודה בעולם המתפתח עם ארגונים ישראלים ובין לאומיים.
הייחודיות שלנו: